Till alla oss som presenterar saker (exempelvis vid en anbudspresentation)

Det allra viktigaste (enligt mig) när du presenterar något – var ditt innehåll. Äg det inte. Bli ett med det så mycket att du är det. Då kommer du tryggt och lugnt kunna möta dem du har framför dig med lyhördhet och flexibilitet.

Jag har mött människor som har berättat för mig hur de gått på anbudspresentation i partneringupphandlingar utan att ha koll på beställare och projekt. Det blir sällan bra och efterföljs av en känsla av skam och skuld. Efter en sådan upplevelse har vi fått börja från noll med att bygga självkänsla och tillit till den egna förmågan innan vi ens närmat oss någon form av presentationsträning. Jag har också varit med och sett människor få 100 poäng av 100 och komma ut från anbudspresentationer med glitter i ögonen och stora leenden.

Vilket av tillstånden ovan väljer du? Hur vill du att kunden ska skatta sin upplevelse av dig/er? Hur vill du själv må på jobbet?

Så…

#1 Var det innehåll du ska presentera så att så mycket möjligt kommer direkt innifrån dig.
#2 Boosta dig och teamet inför presentationen genom att tillsammans fylla i formuläret nedan – ett gemensamt manifest – som har testats och varit ett av bidragen till flera 100 poängare i partneringupphandlingar (jag har fyllt i med lite hittepå för inspiration).

GEMENSAMT MANIFEST

På dagen för presentationen vill vi…
känna oss trygga, glada och motiverade för uppgiften. Käka en gemensam frukost och prata ihop oss. Blocka allt annat så att vi kan fokusera på presentationen.

Under presentationen känner jag/vi…
lugn och stabilitet. Att vi hjälper och stärker varandra. Att vi var och en och tillsammans har koll på det här och har rätt innehåll för åhörarna.

Beställaren / publiken känner…
WOW! Det här gänget vill vi verkligen jobba med!

Vi når detta genom…
att ta eget och gemensamt ansvar för att förbereda oss och träna.

Efter presentationen känner vi att…
vi gjorde vårt allra bästa och gjorde varandra bättre!

Handen på hjärtat. Visst skulle det kännas skönt i kroppen att ha manifesterat något och därefter få uppleva det på riktigt?

Lycka till vid ditt/ert nästa framträdande och om du/ni behöver hjälp – ring mig!

Presentationsträning är individ- och teamutveckling på hög nivå och det är det allra bästa jag vet <3

Kram
Mia
070-245 77 27
mia@partnering.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...