Fredagstårtan som försvann

Storyn nedan är ej självupplevd, men har delats med mig.

Arbetslaget har länge befunnit sig i en pressad situation och går på knäna. Övertidstimmarna tickar på. När någon i laget blir sjuk får det negativa konsekvenser för de andra och i förlängningen drabbas de som man har som uppdrag att serva.

Varje fredag serverar arbetsgivaren tårta som ett litet plåster på såren. Några minuter av gemensam andningspaus och reflektion. Socker och grädde som tillfälligt fyller trötta hjärnor och matta kroppar.

En dag får någon nog och räcker upp handen på ett måndagsmöte. Utöver arbetslaget är också deras närmsta chef närvarande.

”Vi mår inte bra! Det är inte tårta varje fredag vi behöver. Vi behöver en rimlig arbetssituation!” säger hen modigt. Det går som ett sus av lättnad och beundran genom rummet. Äntligen vågar någon säga det som alla tänker och pratar om sinsemellan.

Öppenheten och ärligheten får omedelbar effekt.

Det vidtas åtgärder och fredagstårtan dras in.

Slutet gott. Allting gott.

Eller? Vad säger du? Vad i denna story fångar din uppmärksamhet?

***

Att jobba med case från verkligheten är lärorikt. Jag har upplevt hur ett endaste case har fyllt en hel dag med intressanta och utvecklande diskussioner som fått positiv effekt på team och verksamhet. Ett case är ett effektfullt sätt att ta er till en gemensam hållplats.

Hör av dig om du vill veta mer!

Kram,
Mia
070-245 77 27
mia@partnering.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...